Je wordt ouder, mama

Nou echt dus. Gedwongen niksdoen geeft interessante inzichten. Na koffietijd op TV (eigenlijk best te pruimen dat programma… Is dat een teken?) ben ik Goede Tijden Slechte Tijden na de eerste aanblik van Laura ontvlucht. Een lange toiletsessie kan in zulke momenten heel heilzaam zijn. Op TellSell zag ik het corrigerend en middels nanokeramische partikels cellulitisvretende ondergoed van Fir Slim en heb ’t gelijkgenoteerd: dat krijg ik op eBay vast nog wel goedkoper.

Maar toen. Viel mijn trillend oog op the Bold and the Beautiful. Jeugdsentiment. Nou ja, eigenlijk studentensentiment. Dat keek ik namelijk altijd als ik ‘s-ochtends na zwaar studentenstappen uit mijn bed rolde. Van de eerste verbazing dat die serie twintig jaar later nog steeds liep, viel ik direct in de tweede: ze waren nu inderdaad Bold geworden. Want van Beautiful was geen sprake meer en tóch stonden ze nog dapper voor de camera te paraderen. Brooke ging eigenlijk nog. Wat geijkte bovenliprimpeltjes die bij de laatste facelift niet naar behoren strakgetrokken waren. Maar dan Ridge. Oh my. Michael Jackson de tweede met vijftig tinten grauw. Neus volledig naar de kloten geopereerd, twee grote grand canyons op ooghoogte en kaken waarmee je een envelop open kon snijden. How ugly can you get. En dat was ooit toch echt een mooie man… Stephany was destijds al in oma-style maar nu was ’t werkelijk verbazingwekkend dat ze nog fatsoenlijk kon praten. Vlaswitte kortgeknipte fluimhaartjes en priemoogjes, opgesierd met zijwaarts neergetrokken botoxlippen. De rest van de crew die nog wel beautiful was, kende ik niet. Hoe ook, die verkeerden twintig jaar geleden nog in eicelvorm.

Toen kwamen de kinderen naar binnen gestuiterd en het eerste wat dochter zei toen ze een blik op de TV wierp was: “ieuwww!! Das ist ja deutlich keine Kindersendung!! Darf ich bitte umschalten?”

Ja graag lieverd. Ik kan t niet meer aanzien. Het overduidelijke bewijs dat ik met deze jeugdikonen óók 20 jaar ouder geworden ben. En dat helemaal zonder schoonheidschirurgie. Zet UIT, please…

5 reacties op “Je wordt ouder, mama

 1. onzekere schreef:

  Ik hoorde het op de achtergrond… Lou had vergeten de tv uit te zetten. Niet gekeken, gelukkig 😉

  Like

 2. Zuster Klivia schreef:

  Ik vond ze tog jaar geleden al niet te pruimen. Nu dúrf ik niet eens meer te kijken :S

  Like

 3. madddox schreef:

  hilarisch!!!
  wat ik me dan wel altijd afvraag: hebben die mensen dan echt niemand in hun omgeving die hen de waarheid zegt? sommigen zijn echt zielig geworden! en té strak 🙂

  Like

 4. april71 schreef:

  Nu moet ik lachen. Herkenbaar! Thanx

  Like

Ja, zeg 't maar... (graag zelfs)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s