Gudderig

Zo heet dat. Als je het steeds een beetje koud hebt en er af en toe een rilling door je heen gaat. Niet ijskoud maar gudderig. Net als het weer. Dat kan ook gudderig zijn. Godderen, gudderen, gidderen, schijnt allemaal ’t zelfde Nedersaksisch te zijn voor ‘met kracht neervallen‘. Stamt van geuren/guren. Dat betekent ‘als stof ergens uitvallen‘. Laat ik dat nou best wel graag willen… tot stof worden en dan lekker ergens uitvallen. Bij voorkeur uit een palmboom ofzo. Of uit een hete luchtballon zonder parachute… Even dwarrelen en dan vet crashen. Ja, dat lijkt me wel wat.

Ik ben gudderig. Mijn lichaam en mijn stemming zijn gudderig. Het weer is sowieso gudderig. En mijn ogen zijn gudderig. Ze vallen letterlijk met kracht neer. Alsof mijn oogleden twee doeken met loden baleinen zijn die na een volledig mislukte voorstelling versneld dicht smakken zodat het toneel in ieder geval vast niet meer te zien is. Snel weg.

Ik zou zo graag willen gillen. Gillen dat dat meisje van vroeger echt nog wel steeds ergens heel diep binnenin mij zit. En in een hoekje zit te huilen. Ik zou willen brullen dat ik nog steeds goed genoeg ben. Voor jou. En jou.  Schreeuwen dat je op moet rotten met je kritiek en je kleinerende opmerkingen. Ik zou je hardhandig door elkaar willen schudden zodat je eindelijk wakker wordt en ziet dat ik de moeite waard ben. Maar het is zó lastig om jezelf door elkaar te schudden…

Ik roep. darksoul

Maar degene die het werkelijk zou moeten horen, is doof voor mijn geschreeuw.
Ik kan mezelf niet horen…

God wat is het donker hier binnen zeg…

Ik wil fluoriserende lichtknopjes in mijn ziel.

.

.

.

.

(Maakt u zich vooral geen zorgen. Het gaat goed met mij. Ik zat te twijfelen of ik dit er überhaupt bij zou zetten, maar zieleroerselen en realiteit hebben niks met elkaar te maken. Niemand hoeft zich zorgen te maken over mij. Dat kan ik zelf nog altijd het beste.)

9 reacties op “Gudderig

 1. swdriver schreef:

  Als ik je schouder mag zijn, maak ik me geen…althans minder zorgen…. xxx

  Like

 2. heidtjeblogt schreef:

  Ik gudder gezellig met je mee. Kunnen wij 😉

  Like

 3. @draeckensteijn schreef:

  Dat stuk met die ballon was eng maar voor de rest ging het wel en snap ik je ook nog 🙂

  Like

 4. Mrs.dBvZ schreef:

  Nooit van gehoord, van dat woord. De rest klinkt héél herkenbaar. Vooral dat eens lekker willen schreeuwen…maar verder gaat het ook prima met mij hoor 🙂
  Een beetje lente zou me goed doen…

  Like

 5. onzekere schreef:

  Mooi woord, gudderig. Dekt een hele lading. Weet je dat gillen echt wel eens helpt? In het sprookje ‘de zeven raven’ gilt de hoofdpersoon alle pijn in ’n zelf gegraven gat. Omdat ze niet mag praten… Sprookje vol symbolen, ik vind hem prachtig. Het kan helpen, gillen in een gat. Dan komt tenminste de buurvrouw niet verschrikt bij je aanbellen als je bezig bent.
  Knuffel!

  Like

 6. madddox schreef:

  heel alleen thuis,
  muziek op volle sterkte
  en meebrullen en springen en dansen
  wil in dergelijke mood wel eens helpen hier.
  knuff.

  Like

 7. Zuster Klivia schreef:

  Ik gudder het liefste zo min mogelijk. Neemt niet weg dat ik het -helaas- wel ken. Maar nu even niet, ik ben momenteel de gudder ver ontstegen. Zálig!

  Like

 8. EJW schreef:

  Bijzonder dat je die laatste regels er bijgezet hebt. Al denk ik dat zieleroerselen en realiteit wel met elkaar te maken hebben. Maar ik denk het te begrijpen al kan uiteraard ik niet voor jou praten. Zou ook wel eens zieleroerselen neer willen zetten zonder al die ”sterktes” etc. die je dan weer uit beleefdheid wil beantwoorden. Nee, ik lijdt momenteel niet maar al ik het doe het liefst in stilte. ”Gudderig,” mooi woord

  Like

Ja, zeg 't maar... (graag zelfs)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s