Uppie

Wat een dag. En hij is alweer voorbij. Mijn verjaardag in Nederland. Voor het eerst in 16 of 17 jaar (ik weet ’t niet meer precies…). In ieder geval eeuwig lang geleden dat ik het op nederlandse bodem vierde. Een megamix van toen en nu.

Een verjaardagsontbijt met m’n lieve pap en mam, met lekkere dingen én sublieme kadootjes op mijn ontbijtbordje. Net zoals vroeger, alleen nu met twee rondspringende kinderen en een man erbij. Mijn grootste rijkdom.

Zoveel felicitaties op facebook en twitter en whatsapp dat ik er echt helemaal flabbergasted van was. Dank jullie wel allemaal, wat een warm bad!!!

Sweet Christie die zomaar langs komt. Voor mij. Met een prachtig boekje met de mooiste zinnen, foto’s en spreuken erin én een verjaardagsmandala die nu daadwerkelijk af is 😉 Love you heaps, prachtig mens dat je bent!!

Mijn oh zo dierbare grote zus die me verwent met allerlei heerlijks, van cake-lollipops tot scrubcrème. M’n lieve nichtjes die met de kinderen ronddollen en lol hebben. Zou zó veel vaker zo moeten zijn.

Mijn peetoom en -tante die spontaan langs komen en gezellig meevieren want zo vaak komt ’t niet voor dat ik mijn verjaardag in Nederland vier. Zulke fijne mensen.

Liefste Heidy die zomaar ineens voor de deur staat, jij gek mens 😀 Jij bent één groot kado, weet je dat? ❤

En nu, nu is het twee november. Alweer een dik half uur. En ik ben klaar met verjaardag vieren. Iedereen is nu naar bed en ik zit hier achter mijn laptop, met het laatste glas wijn uit de fles. Ik. In m’n uppie. Luister naar de nederlandse radio met een Nije Dei en andere oerhollandse songs, maar ook met Jim Diamond en z’n “Should’ve known better” – puur jeugdsentiment. Ik word oud… En ik geniet van de rust. Mam zei daarstraks nog: “je gaat vást nog wel een blogje typen”. En ik ontkende natuurlijk in alle toonaarden: “nee zeg, nu niet meer, kom nou…” – maar kon het toch niet laten. Vandaag was een dag met een gouden randje. Een dag vol liefde. Een dag vol miezerregen, maar ook zó vol warmte…

Ik ben een rijk mens.
Niet meer jarig.
En ook nog lang niet jarig.
Maar ik hoop, dat als ik straks weer ‘ns een keer jarig ben, ik jullie allemaal nog bij me en om mij heen heb.
Mijn wereld is mij lief.
Mijn wereld, dat zijn jullie.

Allemaal.

Kus.

11 reacties op “Uppie

 1. meneerpatrick schreef:

  Was er een feestje dan? Jammer dat ik moest werken… 🙂 Maar nogmaals proficiat, al was het gisteren. En u is idd een rijk mens!

  Like

 2. monvivre schreef:

  Dat klinkt inderdaad als een dag met een gouden randje. Dat is genieten. Wat waardevol! Alsnog van harte gefeliciteerd meid! *klapzoen*

  Like

 3. Poezenbeest schreef:

  #blijvoorjou

  Like

 4. Mrs. T schreef:

  Alsnog van harte gefeliciteerd! En wat een mooi en puur logje. Ik snap je gevoelens terwijl ik gewoon mijn familie om me heen heb. Ze te moeten missen lijkt me heel moeilijk op bepaalde dagen.

  Like

 5. djaktief schreef:

  Hi Lou,

  Alsnog gefeliciteerd… ik wist niet dat je jarig was. Volgens mij had je dat warme bad ook wel heel erg verdiend/nodig gezien de spanning van de afgelopen tijd.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

 6. Marijn Fidder schreef:

  Ondanks dat je niet meer jarig bent: fijne verjaardag gister. 🙂

  Like

 7. heidtjeblogt schreef:

  Ik ben niet gek…ben een vliegtuig,hahaha. Was heerlijk om je even te zien lieverd, was me de trip door de wildernis echt waard! LY XXX

  Like

 8. Vlijtig met zuinigheid schreef:

  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Fijn dat je zo geniet.

  Like

 9. cheet schreef:

  Alsnog van harte !!
  Grappig we zijn op zelfde dag jarig hahah.
  Heerlijk te lezen dat je zo genoten hebt en zoveel lieve mensen om je heen hebt.
  Dat is heerlijk!

  Like

 10. Christie schreef:

  🙂
  Hoe fijn is het toch, als iets zo goed is! Wat een rijk mens ben je dan.
  Het is je meer dan gegund lieve lieverd!!!

  Like

Ja, zeg 't maar... (graag zelfs)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s